Exposició dels participants a la primera residència del CeRCCa 2012

Image

El CeRCCa – Centre de Recerca i Creació Casamarlès és una residència d’artistes ubicada en una antiga casa de Llorenç del Penedès. Des del 2009 el seu objectiu ha estat el de facilità un espai  de treball  per artistes.

En la primera estada d’aquest any, que  s’ha dut a terme entre l’1 de Maig i el 24 de Juny, el CeRCCa ha acollit les artistes Elaine Defibaugh (EUA), Lisa Krivitzky (Australia) i Naoko Yasue (Japo). La temàtica ha estat l’experimentació en l’abstracció de la pintura i el vidre. L’art abstracte és aquell que defugint la representació formal de la realitat s’endinsa en l’ imaginació creant nous espais de investigació.

Elaine Defibaugh ens presenta els seus murals de grans dimensions on, prenent com a punt de partida la inspiració en els entorns ecològics de Llorenç, l’artista plasma les seves sensacions i emocions. Utilitzant pintura fluorescent i teixits, l’artista ens transporta a un món de brillants colors i formes impossibles que narren el seu imaginari format per personatges amagats i paisatges onírics. L’efecte de les grans obres de l’artista canvia completament quan una llum ultra violeta és projectada sobre la tela. A partir d’aquest recurs l’obra es multiplica, transformant allò amagat en visible, mostrant-nos les diverses interrelacions entre el que és real i allò que és imaginari.   

L’obra de Lisa Krivitzky investiga, també a partir de l’abstracció, les tradicions i rituals propis d’un territori. Durant la residència al CeRCCa l’artista s’ha inspirat en els usos de la ruda, una planta que ha format part de la història oculta de Catalunya. Des de temps ancestrals, es diu que la ruda és una planta que s’ha utilitzat en rituals màgics per fer ungüents i encanteris propis de bruixes. Utilitzant com a inspiració aquesta temàtica, l’artista ens proposa una instal·lació composada de diferents imatges plasmades en planxes de vidre a partir de la tècnica del fusing. La creació de l’obra ha estat possible gràcies a la col·laboració amb el taller de vidre Sadurní Ràfols. 

Les pintures de a l’oli Naoko Yasue estan inspirades en la seva quotidianitat. Com si fos un diari personal, l’artista japonesa crea juxtaposant capes de pintura, textures i colors. El resultat son unes composicions eclèctiques que combinen text, figures, línies que ens introdueixen a la particular interpretació de les vivències de l’artista durant la seva estada com a resident al CeRCCa. 

Esperem que gaudiu d’aquesta proposta

Us hi esperem a tots!

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.