Cal Marçal: Cadires, Joguets, Ocells, Memòries

Cal Marçal: Cadires, Joguets, Ocells, Memòries

Benvolguts amics i amigues,

El CeRCCa – Centre de Recerca i Creació Casamarlès de Llorenç del Penedès, ha organitzat en motiu de la Festa Major local la reobertura de Cal Marçal, un antic cafè i sala sociocultural de principis del segle XX, amb un gran valor històric i simbòlic. Enguany, i gràcies a l’esforç de la família Fontanals i la iniciativa del CeRCCa, Cal Marçal torna a obrir les seves portes a Llorenç del Penedès, i ho farà el diumenge 12 d’agost a les 8 del vespre a Cal Marçal, C/Àngel Guimerà, N 4, Llorenç del Penedes.

En els seus orígens Cal Marçal va ser un espai que va transgredir les normes establertes i va introduir al poble noves formes artístiques i d’entreteniment tals com el ball rodó i el cinema. Posteriorment també va funcionar com a escola, fàbrica de joguets i seu provisional de La Cumprativa i finalment com a santuari d’ocells exòtics i magatzem. Cal Marçal ha estat tancat al públic des de fa més de 30 anys. La naturalesa innovadora de Cal Marçal s’ha recuperat en ocasió de la seva reobertura. En aquesta especial ocasió, es presentarà un treball documental desenvolupat per Lourdes Guillén i Noemi Navarro i tres instal.lacions inspirades en la historia de Cal Marçal de Julie Laurin, Oreen Cohen i Cole Sternberg, artistes residents al CeRCCa.

Us hi esperem a tots!

Dear Friends,

CeRCCa – Center for Research and Creativity Casamarles (www.cercca.com) has organized the reopening of Cal Marçal, an old cinema and ballroom that opened its doors in the beginning of the XXth century. The building has a huge historical and symbolic value. Thanks to the efforts of Fontanals Family and CeRCCa, Cal Marçal open its doors on Sunday the 12th August at 8 pm coinciding with the main parties of the village, Llorenç del Penedes.

In its origins, Cal Marçal was a space that challenged the traditions of that time and introduced to the village new artistic formats like the cinema and modern dance. Cal Marçal was closed during the Franco dictatorship and then functioned as a school, a toys fabric and finally an exotic birds sanctuary and storage place. Cal Marçal has been closed to the public for 30 years. The innovative nature of Cal Marçal has been recuperated for its reopening. For this special occasion. The opening will be accompanied by a historical documentation exhibition with photographs, objects and a Documentary created by Lourdes Guillén and Noemi Navarro as well as by the three site specific installations developed by Julie Laurin, Oreen Cohen and Cole Sternberg, residents artists at CeRCCa.

You are all invited!

Advertisements
Image | This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.