Exposició i Presentació de la publicació del 5e aniversari del CeRCCa 2009-2015

Exposicio CeRCCa 2009-2014 last

Exposició i presentació de la publicació del 5e aniversari del CeRCCa 2009-2015. 23 de Juny a 2/4 de 8 del vespre a l‘antic cinema Cal Marçal de Llorenç del Penedès.

La manera en que copcem allo que ens envolta, com fixem en records allo viscut, com vivim el que som creant la propia identitat i ens integrem en els diferents espais que havitem son el punt de partida de les diferents propostes que es presenten en aquesta exposicio. A traves del video, la instal.lacio, el text i la fotografia i enmarcats en la experiencia de viure i crear al CeRCCa, els artistes, impregnats de les diverses realitats que conformen Llorenc del Penedes, els seus carrers vuits, la seva gent enfeinada, la destruccio i concervacio del seu entorn natural i urba i la memoria d’allo que va ser i que potser sera, ens presenten un recull d’imatges i sons que reflexionen sobre l’ experiencia de la ruralitat i la obssesio per retenir allo viscut.

Amb Somiar/mes enlla, Jonathan Rattner ens presenta una serie de diaris personals en video que reflexionen sobre la naturalesa fragmentaria dels pensaments, la memoria i les emocions. A partir de la combinacio de colors i sons grabats a paisatges tan dispars com son els de Catalunya i Alaska la obra teixeix el passat i el present per tal de reflexionar sobre el desig del viatge i la dificil tasca de definir allo que anomenem casa nostra.

Aquesta desig i impossibilitat es tambe el marc del relat ‘La Cadira’ de l’escriptora turca Naz Cuguoglu. Naz reflexiona sobre allo que anomenem identitat. ‘Per molt que ho destigem, no podem despendres d’allo que som, Aquesta es la nostra condicio, la nostra essencia ens persegueix, es la nostra sombra. Una cadira que apareix per fer-nos sentir com a casa sera el fil conductor que ens obliga a dubtar de tot el que ens envolta’.

A #SYRY l’artista argentina Agustina Piasentini ens presenta l’experiencia vital inseparable de l’experiencia artistica. Una interelació que ens fa mes dinamics, participatius i lliures, transformant la vida-art en un joc. Un poema es transforma en un encanteri, un dibuix en un mapa de l’univers, unes imatges en la unio entre l’esser i la natura, un niu fet amb braques i flors, la nostra casa.

Aquest organicisme es ampliat per l’artista canadenc Kurtis Lesick a Entanglement. L’artista ens proposa una nova mirada a allo que anomen espai i temps. Fent us de la teoria cuantica com a marc conceptual, Kurtis ens explica que allo material existeix tambe fora de la nostra conciencia i de la nostra experiencia. Fins que no es apreciada fisicament pels nostres sentits la materia juga fent-se present en multiples realitats. Entanglement ens permet pensar aquest complex terreny atarves d’una install.lacio mix media.

Les obres dels actuals artistes residents al CeRCCa es complementa amb una seleccio de diferents projectes de video art creats al CeRCCa durant aquests 5 anys. Els projectes seleccionats son els de Oreen Cohen, Lei Han, Liliya Lifanova, Sana Ghobbels, Claire Le Clézio i Zoe Balasch, Lourdes Guillen i Noemi Navarro i Kaitlyn Reinhart i Cristal Boemi.

Esperem que gaudiu d’aquesta proposta tan con nosaltres hem gaudit fent-la possible.

Bona revetlla de Sant Joan a tots!

St John-CeRCCa 2009-2015 Expo

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.