Presentacio

El CeRCCa – Centre de Recerca i Creació Casamarlès és una residència d’artistes ubicada en una antiga casa de Llorenç del Penedès. Desde el 2009 el seu objectiu ha estat el de facilitat un espai de vivenda i treball per a creadors. El centra funciona doncs com a una residència per a artistes.

Durant la primera residència d’aquest any que s’ha dut a terme entre l’1 de Maig i el 24 de Juny, el CeRCCa ha acollit les artistes Elaine Defibaugh (EUA), Lisa Krivitzky (Australia) i Naoko Yasue (Japo). La temàtica de la residència ha estat l’experimentació en l’abstracció en pintura i vidre. L’art abstracte és aquell que defugint la representacio formal de la realitat s’endinsa en l’imaginació creant nous espais d’investigació.

Elaine Defibaugh ens presenta els seus murals de grans dimensions on, prenent com a punt de partida la inspiració en els entorns ecològics de Llorenç, l’artista plasma les seves sensacions i emocions. Utilitzant pintura fluorescent i teixits, l’artista ens transporta a un mon de brillants colors i formes impossibles que narren el seu imaginari format per personatges amagats i paisatges onírics. L’efecte de les grans obres de l’artista canvia completament cuan una llum ultravioleta es projectada sobre la tela. A partir d’aquest recurs l’obra es multipica, transformant alló amagat en visible, mostrant-nos les diverses interrelacions entre el que és real i alló que es imaginari.

L’obra de Lisa Krivitzky investiga, també a partir de l’abstracció, les tradicions i rituals propis d’un territori. Durant la residència al CeRCCa l’artista s’ha inspirat en els usos de la ruda, una planta que ha format part de la historia oculta de Catalunya. Des de temps ancestrals, es diu que la ruda es una planta que s’ha utilitzat en rituals màgics per fer unguents i encanteris propis de bruixes. Utilitzant com a inspiració aquesta temàtica, l’artista ens proposa una instal.lació composada de diferents imatges plasmades en planxes de vidre a partir de la tècnica del fusing. La creació de la obra ha estat possible gracies a la col.laborració amb el taller de vidre Sadurní Rafols.

Les pintures de a l’oli Naoko Yasue estan inspirades en la seva quotidianitat. Com si fos un diari personal, l’artista japonesa crea juxtaposant capes de pintura, textures i colors. El resultat son unes composicions eclèctiques que combinen text, figures, línies que ens introdueixen a la particular interpretació de les vivències de l’artista durant la seva estada com a resident al CeRCCa.

L’Espai d’Art Les Quintanes (www.artquintanes.com) i el CeRCCa (www.cercca.com) de Llorenç del Penedès es plauen en convirar-vos a la inauguració de l’exposició de els artistes de la primera residència del CeRCCa 2012. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 22 de Juny a les 8 del vespre a L’Espai d’Art Les Quintanes amb la gentil col.laboració de Caves Jané Ventura. Les hores de visita seran diumenges 24 de juny i 1 i 8 de juliol de 12 a 2 del mati i de 6 a 8 de la tarda I dissabte 30 de juny i 7 de juliol de 12 a 2 del mati i de 6 a 8 de la tarda. Per concertar visita podeu trucar al timbre de la casa o als telèfons 977677108 o be 670212625.

Us hi esperem a tots!

Advertisements