Projecte 2 de la col.laboracio entre el CeRCCa i l’Espai d’Art Les Quintanes.

 

El Centre de Recerca i Creacio Casamarles i l’Espai d’Art Les Quintanes es complauen a convidar-vos a la instal.lacio-accio que tindra lloc a l’Espai d’Art Les Quintanes de Llorenc del Penedes el proper dia vuit d’Agost del 2010.

Aquesta Instal.lacio-Accio es el resultat del treball col.laboratiu que els residents del Centre de Recerca i Creacio Casamarles han desenvolupat durant la seva estada al centre.

La Instal.lacio consistira en l’exposicio de la obra de la irlandesa Noilin O’Kelly i de la artista de Bosnia-Herzegovina Dzenita Huseinovic.

Durant la seva estada a Casamarles Noilin ha desenvolupat un treball de recerca artistica auto biografica inspirat en la imatge i percepcio de diferents organs humans. A traves de la interpretacio subjectiva de l’estetica d’aquest organs, Noilin ha desenvolupat un seguit d’objectes i imatges utilitzant diferentes tecniques artistiques tals com l’escultura, la fotografia o el dibuix.

Dzenita, experta en els diferents processos de la xilografia. A partir de l’us del gravant en fusta i inspirantse en l’entorn ecologic de Llorenc del Penedes, Dzenita ha creat diferents estampats sobre tela. Les obres creades durant la seva estada a Casamarles esdevindran part integra de l’espai I formen part del projecte Furnish Me!. Aquest projecte, en el que han participat mes de 12 artistes d’arreu del mon, va sorgir de la idea de disenyar, moblar i crear espais permanents a Casamarles a traves del reciclatge i l’us d’elements, tan materials com inmaterials, relacionats a la historia de la casa i el seu l’entorn.

La Accio sera el resultat de la col.laboracio artistica entre Aurora Balasch (dansa i arts del moviment) i el compositor canadenc Antoine Berthiaume (exparimentacio sonora). Aquesta col.laboracio surgeix de la improvizacio i pren com a punt de partida l’interes dels dos artistes en musiques i formes experimentals contemporanies influenciades per estetiques i corrents del pensament oriental.

La col.laboracio entre Casamarles i l’Espai d’Art les Quintanes neix de l’interes comu d’apropar l’art i la creativitat a nous publics i al mateix temps presentar la creacio i recerca artistica com a eines  que, posades a l’abast de tothom, propicien punts de vista alternatius per questionar-se i entendre la realitat que ens envolta.

Dzenita Huseinovic (Bosnia-Herzegovina, 1981)

Dzenita Huseinovic

es llicenciada en grabat per la Academy of Fine Arts de Sarajevo. Actualment esta realitzant  els estudis de post grau tambe en l’especialitat de grabat i xilografia. Desde el 2005 es membre de la Association of Artists of Bosnia Herzegovina. La seva obra ha estat sel.leccionada per formar part de diferents exposicions col.lectives aixi com de Biennales i Triennials. El ‘work in progress’ que presenta en aquesta exposicio is a series of wood cut inspired by shadows and paterns printed on textiles This work is the result of Dzenita’s residency at Casamarles.

Noilin O’Kelly (Irlanda, 1980)

22A_0217

te un Master en Arts Plastiques per la prestigiosa universitat Cental Saint Martins School of Art and Design de Londres. Noilin te una practica artistica interdisciplinar i es mou comodament entre la pintura, l’escultura i la instal.lacio aixi com en fotografia i gravat. La seva obra ha estat sel.leccionada per diferents exposicions col.lectives i individuals i forma part de nombroses col.leccions privades. En la seva obra Noilin expresa el seu interes en rastrejar la historia familiar i personal a traves de la subtilesa i l’us de materials quotidians. La obra que presenta en aquesta exposicio ha estat creada durant la seva residencia a CASAMARLES i formara part de l’exposicio individual de la University of the Arts London al 2011.

 Antoine Berthiaume (Canada, 1977)

Antoine Berthiaume

es un guitarrista/compositor de Montreal actiu en els circuits de jazz i improvitzacio desde ja fa mes de 12 anys. El seu treball mes recent ha estat complementat a partir de col.laboracions amb directors de cine i companyies de dansa contemporania. Els seus albums han estat editats pel segell discografic Ambiances Magnétiques i son una mostra dels dialegs artistics establerts amb musics tals com Fred Frith, Derek Bailey, Elliott Sharp, Norman Teale entre d’altres. El fotograf Ralph Gibson ha inclos la seva obra  dins de la llista de 81 guitarristes experimentals mes importants del moment donant peu a la inclusio d’Antoine en un llibre recopilatori i una exposicio  al Museum of Fine Arts a Houston, Texas. Per aquesta ocasio, Antoine presenta conjuntament amb Aurora una improbitzacio musical a partir de l’us del ‘lap steel’.

Aurora Balasch (Catalunya, 1974)

Aurora Balasch

 Es llicenciada en Psicologia Social per la Universitat Autonoma de Barcelona.  Els seus interessos artistics es basen en la dansa i les arts del moviment  seguint una linia d’investigacio  interdisicplinar. Esta especialment interesada en el relacio entre sincretisme cultural,  quotidianitat i impermanencia. Ha format part de diferents col.lectius artisitcs  a nivell local, nacional i internacional. (Dinamarca i India). Actualment treballa en el projecte Parinama juntament amb Olga Sola, projecte en residencia a  CACIS (Centre d’Art i Sostenibilitat). Aurora Balasch presenta una performance d’improvisacio de dansa i musica juntament amb el music canadenc Antoine Berthiaume.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

Advertisements

.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s