Residències

El programa de residències del CeRCCa respon a la voluntat de l’associació de transgredir formats convencionals. Per formats convencionals entenem les residències que ofereixen un espai de vivenda i creació aïllat del context socio-cultural on es desenvolupen i que fomenten la producció individual i objectual. Desde el CeRCCa defensem la idea que l’experiència de viure i crear en un context diferent de l’habitual ha de ser facilitat a partir de l’intercanvi i la col.laboracio. Amb aquest objectiu el CeRCCa proposa un sistema de residències on el diàleg i la interacció esdevenen fonamentals.

Característiques de les Residències del CeRCCa:

– Cada any, el CeRCCa organitza tres residències d’un mes i mig. Els 3 o 4 artistes seleccionats per a cada residència conviuen doncs de forma conjunta durant aquest període.

– Per tal de facilitar el coneixement tant de les diferents aproximacions artístiques de cada un dels creadors com la realitat de Llorenç del Penedès, el CeRCCa organitza una serie de presentacions dels 3 o 4 artistes aixi com dels membres de l’organització.

– Aixi mateix, depenent de les necessitats de cada artista o dels projectes comuns que sorgeixin, els organitzadors actuen com a pont entre els artistes i les diferents associacions del poble.

– El CeRCCa també proposa un seguit de visites culturals tan a institucions locals i regionals com a d’altres espais de creació de Catalunya. Aquestes activitats son normalment acompanyades de visites guiades i reunions informals amb diferents agents culturals del territori.

– Durant la residència també es fomenta l’organització de tallers i la participació dels artistes residents en diferents festivals o events.

– Al final de cada residéncia s’organitza la presentació publica del treball dels artistes tan a la Casa de Cultura o la Galeria Les Quintanes de Llorenç del Penedès com en altres galeries o espais de la zona o de Barcelona. Aquestes presentacions poden tenir diferents formats i sovint es desenvolupen en l’espai public.

– També al final de cada residència i d’acord amb la conformitat dels residents, el CeRCCa realitza una petita entrevista videogràfica per tal de documentar l’experiència dels artistes durant la seva estada al CeRCCa.

Advertisements

.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s